Äventyret börjar

Äventyret börjar!

Torsdagen den 27 juni tog jag tåget till Jakobstad från Helsingfors för att masta på Vision. Allt var på plats när jag kom fram och masten var uppe på någon timme tack vara proffsen från Jakobstads Båtvarv med vänner.

Jag fortsatte med riggande under sena kvällen, det blir ju aldrig mörkt i Österbotten vid den här tiden på året så vid 01:30 fick jag sluta på grund av utmattning….

Upp tidigt på fredagen, det var dags för provsegling. Samma glada gäng dök upp vid 08:00 och de sista förberedelserna genomfördes. En något skakig skeppare med en entusiastisk besättning la ut vid 10:00 och genomförde en fin segling i Jakobstads hamn. Både Baltic och Nator besöktes, vi ville ju visa hur ett riktigt finskt kvalitetsbygge ser ut.

Därefter var det förberedelser inför kvällen evenemang. Båten togs till bryggan utanför Pavis där Segelsällskapet i Jakobsberg har sin hamn. Flaggor på Vision och champagne i glasen. Vi fick en fin bok av SSJ och önskades välgång på färden. Jag höll ett kort tal kring båtens historia och sedan var det dags för hemsegling.

Teamet bestående av Bengt, Stefan och Niclas var grymt laddade men visste också att det gällde att hinna före en front som förväntades komma kring 05:00 när vi var på slutet av seglingen in mot Umeå.